top of page

Duminică, 17 noiembrie 2019, în cadrul sfintei Liturghii dedicate studenţilor, prezidată de Episcopul Aurel Percă, la ora 16.00, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, a avut loc adeziunea tinerilor la Asociația Studenților Catolici din Iași (ASCI), asociație ce are drept scop trăirea în mod conștient a credinței și a valorilor creștine.

1 (3).jpg

Studenţii din Iaşi, din diferite grupuri şi asociaţii, au participat ca o singură familie la sfânta Liturghie celebrată duminică, 20 octombrie 2019, de la ora 17.00, în biserica "Sfântul Anton de Padova" din Iaşi. Liturghia a fost dedicată deschiderii noului an academic, dar nu numai atât... Având în vedere că a fost şi "Duminica Misiunii", zi în care sufletul nostru este plin de dăruire şi recunoştinţă, suntem invitaţi să plecăm, să căutăm sufletele rătăcite. Dar nu trebuie să ne avântăm prea departe, căci sufletul pierdut al fratelui nostru e chiar lângă noi, poate chiar în sufletul nostru.

0 (8).jpg

În perioada 19-22 septembrie 2019, Hotelul ”Venus” din Slănic Moldova, Județul Bacău, a găzduit cea de-a VIII-a ediție a Săptămânii Sociale pentru Studenți. ”Paradoxul valorilor. Virtuţile creştine - izvorul progresului socio-cultural” a fost tema dezbătută de cei 85 de studenți în acest an.

01 (2).jpg

În perioada 17-19 mai 2019, un grup de 40 de studenți ieșeni au participat la pelerinajul pe care Capelania Universitară îl organizează anual la Sighetu Marmației. Însoțiți de pr. dr. Fabian Doboș, chiar în ziua nașterii fericitului Anton Durcovici (17 mai), tinerii au pornit pe urmele martirilor care au sacrificat totul pentru credință.

1 (4).jpg

Ediţia a VII-a a Zilei Sociale pentru Studenţi cu tema: „Scandalul - provocare istorică în Biserică” s-a desfășurat la Seminarul catolic “Sfântul Iosif” din Iași.

1 (5).jpg
bottom of page