top of page

Despre Asociația Studențiilor Catolici din Iași

                                                                               Asociția Studenților Catolici din Iași (ASCI) reprezintă o grupare de tineri, care are ca punct                                                            de plecare mediul universitar și în care studenții își propun să crească, să se lase șlefuiți și să-și                                                                        planteze visurile și energia la lumina și căldura Adevărului ultim, transformând astfel, atât facultatea, iar                                                           mai apoi locul de muncă în adevărate tărâmuri de misionarism.

                Temeliile asociației s-au „turnat” în anul 2011 de către un grup de studenți, la inițiativa părintelui Iosif Iacob, primul capelan universitar fiind părintele Lucian Farcaș. ASCI a fost preluat de părintele Fabian Doboș în toamna anului 2013, mai apoi fiind sub coordonarea părintelui Marcelin Blaj în anul universitar 2021-2022, pentru ca în prezent asociația să fie condusă de părintele David Eduard-Cristian .

                    Cum perioada studenției este, prin excelență, un timp al căutării, tinerii din ASCI  își proprun nu doar să descopere o calitate superioară sau un sens cvasisatisfăcător al vieții, ci Sensul, mai exact calitatea unei călătorii spre principiile absolute, nu doar mărețe.

Papa Ioan Paul al II-lea se adresează tinerilor cât se poate de sugestiv: „Dragi tineri, nu vă mulțumiți cu nimic altceva decât cu cele mai înalte idealuri! Nu vă lăsați descurajați de cei care sunt deziluzionați de viață și care au devenit surzi la cele mai profunde și autentice dorințe ale inimii lor. Sunteți îndreptățiți să nu fiți satisfăcuți de distracții lipsite de conținut și de idealuri mărunte în viață.”.

                   Activitățile săptămânale sunt reprezentate de cateheze și adorații. Catehezele se desfășoară lunea seara, de la ora 20:30 și aici tinerii descoperă împreună cum se trăiește cu și în Cristos într- o lume care pare că încearcă să-L elimine cu totul din orizont. Momentele de adorație din zilele de joi, tot de la ora 20:30, le permit tinerilor să se prezinte în fața lui Isus și să se ofere pe deplind, permițăndu-I astfel să facă din viața lor o capodoperă.

                    Activitățile generale sunt organizarea unui pelerinaj anual în diferite locații din România, organizarea momentelor de reculegere și rugăciune, în vederea pregătirii sufletești pentru marile sărbători creștine, colaborarea cu celelalte asociații din Iași, în vederea ajutării persoanelor sărace sau cu nevoi speciale (activități de voluntariat), colindatul dinaintea sărbătorii Crăciunului, pentru a răspândi pe toate cele 7 coline vestea bună a nașterii Domnului, organizarea anuală a Zilei Sociale pentru Studenți (ZSS), după sesiunea de iarnă, respectiv a Săptămânii Sociale pentru Studenți (SSS), în penultimul weeekend din vacanța de vară, ocazii care permit dezbaterea unor probleme actuale și de mare interes pentru generația tânără.

                Prin urmare, ASCI are mereu brațele deschise pentru a primi în această mare și frumoasă familie noi membri care doresc să descopere adevărata bucurie care vine din decizia de a-L urma pe Cristos prin studiul, munca și, de altfel, prin dedicarea întregii vieți.

                    Sediul asociației este în municipiul Iași, strada Mihail Sturza, nr. 25, Oratoriul „Dominic Savio”.

ASCI-removebg-preview.png
bottom of page